Door deze website te gebruiken, ga je akkoord met de cookie voorwaarden.
21 september 2017

Crossland X – de eerste Franse Opel

SUV ongekend populair

De opmars van de suv en crossover is niet te stoppen. 10 jaar geleden was nog maar 8% van alle in de EU verkochte personenauto’s een suv, nu 26%. De verwachting is dat deze groei doorzet naar ca. 34%. Geen goed nieuws voor het milieu, want in zuinigheid blinken ze niet uit.

Veel kunststof panelen, hoog op de wielen, ruige naamsvermelding waar de letter x in voorkomt en succes gegarandeerd. Ook Opel heeft dat begrepen. De nieuwe suv, de Crossland X, zit in het B-segment, net als de al langer bestaande Mokka X. Het verschil is dat die is te krijgen met 4-wielaandrijving en die mag u in die uitvoering als een terreinwagen beschouwen. De uitsluitend voorwiel-aangedreven Crossland X kan, ondanks het stoere uiterlijk, maar beter uit het ruige terrein blijven.

De Crossland X is de eerste in Frankrijk geproduceerde Opel. De auto is ontwikkeld voor de overname van General Motors door PSA. De Crossland heeft zijn onderstel van de komende Peugeot 2008 en de Citroën C3 Aircross en ook de motor is van Franse makelij.

Veel moderne hulpmiddelen en veiligheidsvoorzieningen maken de 1,2 liter driecilinder Crossland X tot een complete auto. Achteruitrijcamera met een beeld van 180 graden, automatisch remmen voor andere verkeersdeelnemers, dodehoekwaarschuwing, herkenning van verkeersborden. Iedereen zit lekker hoog. De achter passagiers hebben veel been-en hoofdruimte. Die hoge zit en vooral hoge instap spreekt, ondanks het hippe karakter van dit type auto’s, met name “ouderen” aan.